Bd. Iuliu Maniu Nr. 7 | Luni-Vineri 10.00 – 18.00

Chip Tuning

ChipTuning

Alegeti marca:
  Daca masina ta nu se afla in lista si doresti o resoftare Stage 1 nu ezita sa ne contactezi pentru mai multe detalii!

  Ce inseamna chiptuning-ul?

  Chiptuning-ul efectuat de Maxxperformance.ro este un proces de optimizare a software-ului unitatii de comanda a motorului. Diversi parametri cum ar fi cantitatea de combustibil sau momentul aprinderii, limitatoare de cuplu, presiune turbosuflanta vor fi ajustati fara nicio interventie mecanica intr-un mod optim in urma efectuarii acestui proces.

  Ce rezultate are procesul de chiptuning?

  In urma efectuarii procesului de chiptuning, motoarele cu turbine vor dezvolta cu 15%-35% mai multi cai putere si un cuplu marit. In ceea ce priveste motoarele cu aspiratie normala, cresterea performantei este de maxim 5%-10%. Acest lucru duce la o imbunatatire substantiala a acceleratiei si a cuplului motor. De asemenea, conducand intr-un regim normal autovehiculul, motorul va consuma mai putin combustibil daca i s-a efectuat procesul de chiptuning. Asadar, procesul de chiptuning realizat de Maxxperformance.ro are drept rezultate urmatoarele imbunatatiri:
  • Numarul de cai putere al masinilor creste
  • Cuplul este considerabil mai mare
  • Consumul de carburant scade substantial

  Are procesul de chiptuning efectuat de Maxxperformance.ro vreo consecinta negativa asupra motorului?

  Maxxperformance.ro optimizeaza parametrii de functionare ai unui motor astfel incat modificarile efectuate sa fie sub limita de siguranta prevazuta de compania producatoare. Asadar, chiptuningul poate fi inteles ca o potentare a softului oferit de compania producatoare.

  De ce nu se efectueaza inca din fabricare procesul de chiptuning?

  In momentul fabricarii unui motor care urmeaza a fi lansat pe piata, o companie producatoare trebuie sa respecte anumite cerinte, care, in genere, sunt cu privire la legislatia poluarii din tarile in care urmeaza a se comercializa autovehiculele prevazute cu noua motorizare. De asemenea, chiptuning-ul nu se mai realizeaza din fabrica din ratiuni ce tin in mod exclusiv de marketing. In acest sens, daca constructorul ar prezenta un motor imbunatatit intr-un moment nepotrivit, vanzarile de masini prevazute cu o varianta mai veche a motorului ar scadea. Exista insa si anumiti producatori care ofera si optiunea de resoftare la dealer insa la un cost foarte mare. De asemenea, soft-urile originale limiteaza puterea si cuplul motoarelor pentru a le proteja in cazul in care masinile urmeaza a fi conduse intr-un stil agresiv sau daca urmeaza a fi comercializate in zone cu temperaturi extreme: constructorii nu isi permit ca un automobil vandut sa nu functioneze la fel de bine la peste 40 de grade Celsius sau la -20 de grade Celsius. Asadar, Maxxperformance.ro, prin procesul de chiptuning, apeleaza la puterea deja limitata de compania producatoare, "la rezervele" motorului fara a ii depasi limitele.
  Follow us on Social Media