Bd. Iuliu Maniu Nr. 7 | Luni-Vineri 10.00 – 18.00

Avantaje chiptuning

 

Daca v-ati decis ca doriti o schimbare la masina dumneavoastrasi doriti un plus de putere si un cuplu mai bun, chiptuningul este alegerea optima. Iata de ce:

 

  1. Mai multi cai putere.

Se stie ca, din fabrica, motorul nu este setat sa dezvolte puterea maxima pentru care a fost proiectat. Constructorii de masini utilizeaza versiuni de soft cu setari conservatoare ale parametriilor de functionare ai motorului pentru a asigura o fiabilitate marita a motorului in cazul utilizarii unui combustibil de proasta calitate sau intretinerii precare a masinii (bujii vechi, ulei de motor vechi, filtre neschimbate la timp).

Prin remapare/chiptuning,se optimizeaza parametrii de functionare ai motorului (fuel/air ratio, avans, timp de injectie etc.), rezultand un plus de putere si cuplu.

 

  1. Consum redus de carburant.

Optimizarea softului de fabrica are ca obiectiv cresterea puterii si cuplului, iar acest lucru poate fi obtinut prin setarea ideala a timpului de injectie pentru o ardere cat mai eficienta a combustibilului.

Prin cresterea eficientei de ardere a combustibilului, consumul de carburant scade.

O ardere eficienta inseamna un castig de putere, iar cu cat eficienta de ardere este mai mare cu atat necesarul de combustibil pentru a dezvolta puterea este mai mic.

 

  1. Este o varianta accesibila de tuning

Spre deosebire de modificarile fizice ale motorului pentru a castiga mai multa putere si cuplu, chiptuningul este o modificare care necesita un buget accesibil.

De exemplu, un sistem custom de evacuare care v-ar aduce un castig simtitor de putere necesita timp indelungat de executare, un cost suplimentar de montaj si un buget substantial de investit.

 

  1. Este usor de realizat

Remaparea/chiptuningul este operatiunea de rescriere a softului din calculatorul de motor al masinii cunoscut sub denumirea de ECU (Electronic Control Unit), DME sau DDE in functie de varianta de motorizare.

Rescrierea se executa prin intermediul mufei de OBD a masinii sau, dupa caz, prin scrierea directa pe chipul calculatorului, fiind necesara demontarea acestuia de pe masina.

Ambele operatiuni se executa intr-un timp relativ scurt (1-3h, dupa caz).

 

  1. Chiptuningul este personalizat

Intrucat constructorii de masini adapteaza setarile masinii pentru conditiile din tara unde urmeaza sa fie livrata spre utilizare (tarile nordice cu clima rece, tarile arabe cu clima foarte calda sau tarile cu umiditate crescuta), modificarile de parametrii realizate prin chiptuning vin sa seteze masina special in functie de stilul dumneavoastra de condus, numarul de kilometrii parcursi de masina si nivelul de intretinere al acesteia, precum si in functie de conditiile de trafic in care rulati, asigurand astfel un randament maxim al motorului.

 

  1. Emisii scazute de noxe

Cresterea eficientei de ardere a carburantului prin setarea optima a parametriilor de functionare (de ex., fuel/air, timpul de injectie etc.) conduce la reducerea emisiilor de noxe.

Follow us on Social Media